Kemenangan Paris Saint-Germain Walaupun Ketiadaan Neymar

Kemenangan Sportsbook Betting Untuk Paris Saint-Germain Walaupun Ketiadaan Neymar

Laporan Sportsbook Betting,  Paris Saint-Germain turun ke kemenangan 3-0 Ligue 1 melawan Nice pada hari Jumaat, dengan Edinson Cavani dan Angel Di Maria yang dibintangi dalam ketiadaan Neymar. Ketiadaan Neymar melalui penggantungan tidak memberi kesan kepada Paris Saint-Germain sebagai Edinson Cavani dan Angel Di Maria mengetuai pemimpin Ligue 1 untuk kemenangan selesa 3-0 ke atas Nice di Parc des Princes pada hari Jumaat.

Bintang Brazil, Neymar diharamkan selepas memungut kad merah pada perlawanan 2-2 Classique minggu lalu dengan Marseille, tetapi tidak dapat dilihat apabila mereka tewas tanpa pemain paling mahal di dunia, ketika pemain Paris melangkah ke tahap yang tidak percaya.
Unai Emery memilih Di Maria sebagai pengganti Neymar dan ia hanya mengambil masa tiga minit untuk memberi impak, mencipta Cavani dengan tendangan bebas.

Pemain Argentina, yang dilaporkan kecewa sebagai pilihan putaran musim ini, bermain seperti seorang lelaki dengan satu titik untuk membuktikan dan dia meletakkan Cavani untuk kedua kalinya hanya selepas tanda setengah jam dengan menghasilkan pas yang menyenangkan di atas garis belakang Nice yang penyerang mengambil kesempatan penuh.
Cavani kemudian membentangkan penyedia awal pada babak kedua, tandukannya ke kotak enam halaman yang membawa kepada matlamat Dante sendiri yang secara efektif meletakkan perlawanan di luar Nice.

PSG menyaksikan pertandingan itu dengan cara profesional untuk memimpin mereka menerusi Monaco di puncak meja hingga tujuh mata sebelum pasukan Leonardo Jardim mengundurkan diri ke Bordeaux pada hari Sabtu.
Nice telah mengatasi tamparan penjaga gol Yoan Cardinale dalam pemanasan dan dalam masa tiga minit selepas penggantiannya, Walter Benitez telah memilih bola keluar dari gawang. Wesley Sneijder gagal melepaskan tendangan bebas sayap kiri Maria sebagai tembakan satu orang Nice dan Cavani melayangkan gol 2,500 Ligue 1 PSG dengan tandukan menyelam di pos terdekat.

Benitez agak menebus dirinya apabila dia menafikan Cavani selepas Julian Draxler merompak Maxime Le Marchand dan menyerang striker itu sehingga 12 meter, tetapi PSG menggandakan kedudukan mereka pada minit ke-31. Di Maria memainkan laga pintar di belakang untuk Cavani untuk berlari, dan bintang Uruguay melancarkan Benitez sebelum membantu bola melepasi garisan jarak dekat. PSG sepatutnya meletakkan perlawanan di luar pelawat sebelum rehat, tetapi Benitez melemparkan dirinya ke gawangnya untuk menafikan Di Maria yang sepatutnya menjadi gol dari sembilan kilometer.

Ia menjadi lebih buruk untuk Nice enam minit selepas rehat ketika PSG mendapat yang ketiga – Dante secara tidak sengaja menggabungkan bola melepasi penjaga gawangnya sendiri selepas Cavani mengetuk umpan silang Yuri Berchiche kembali ke zon bahaya.
Nice dibuang padang apabila Kylian Mbappe gagal menukar dari enam meter selepas Draxler cemerlang menipu Marlon Santos dan memotong bola kembali kepada remaja itu. Mbappe hampir menebus kekalahan itu selepas tanda jam, menghancurkan bola sepak selepas memandu besar melintasi pinggir kawasan penalti.

PSG gagal menghukum sebelah bagus Nice dengan Benitez menafikan Lucas Moura – penggantian 85 minit untuk Cavani – dalam masa penghentian, tetapi jurang di kelas sudah jelas, dengan pengunjung meninggalkan satu titik di atas tiga bawah.